Contact & verwijzen

Borstvoedingorganisatie La Leche League organiseert volop bijeenkomsten voor aanstaande en voedende moeders. Ook kunnen ouders en zorgverleners telefonisch een beroep doen op de kennis en ervaring van LLL-leidsters.

Ouders verwijzen naar LLL-bijeenkomsten

Als zorgverlener breng je standaard 1 in de praktijk als je moeders doorverwijst naar Borstvoedingorganisatie La Leche League. Dat kan al in de zwangerschap, maar ook tijdens de borstvoedingsperiode. Op de pagina LLL in de regio vind je informatie over de bijeenkomsten in de komende periode en contactgegevens van LLL-leidsters.

Zelf een LLL-bijeenkomst bezoeken

Wil je als zorgverlener zelf eens een LLL-bijeenkomst bijwonen? Dat is in veel gevallen mogelijk. We vragen je om van te voren  te overleggen met de LLL-leidster, zodat er geen onevenredig groot aantal zorgverleners op de bijeenkomst is.

Bijeenkomsten op locatie

Wil je graag borstvoeding-bijeenkomsten in bijvoorbeeld je verloskundige praktijk, kraamcentrum of bij het CJG aanbieden? Veel LLL-leidsters zijn bereid om op locatie informatiebijeenkomsten over borstvoeding te verzorgen. Als moeders al tijdens de zwangerschap kennismaken met een LLL-leidster weten ze ook bij wie ze later in de borstvoedingsperiode terecht kunnen voor vragen.

Telefonisch overleg

Heb je vragen over een specifieke situatie? Aarzel niet om contact met een LLL-leidster op te nemen; we denken graag met je mee.