Voor zorgverleners

Goede begeleiding bij borstvoeding begint al voor de geboorte van een baby en duurt tot de baby zich gespeend heeft. Je hebt theoretische basiskennis én praktische ervaring nodig om ouders goed te kunnen begeleiden. Jouw rol als zorgverlener is vaak van doorslaggevende betekenis.

Belang van borstvoeding

Borstvoeding levert een belangrijke bijdrage aan het welzijn van moeder en kind. Borstvoeding zorgt voor een optimale lichamelijke conditie bij de baby, het is gezond voor de moeder en altijd vers, gratis en gemakkelijk. Ook de gezondheidszorg is gebaat bij een succesvolle borstvoedingsperiode:  borstgevoede baby’s zijn over het algemeen minder vaak en minder ernstig ziek, ook op latere leeftijd.

Steuntje in de rug

Met de informatie in dit deel van onze website geven we je een steuntje in de rug bij de begeleiding van borstvoedende moeders. Je vindt allerlei achtergrondinformatie in de Bulletin Borstvoeding Bibliotheek en in het Borstvoeding ABC. Wil je meer weten? Het boek Borstvoeding; handleiding voor de zorgverlener bevat veel informatie die je zeker van pas zal komen. En ken je onze handige Borstvoedingswaaier al? Daarmee heb je alle basisinformatie altijd heel compact bij de hand.

Documentatie

Borstvoedingorganisatie La Leche League geeft brochures en informatiebladen uit over allerlei onderwerpen: van 'De eerste weken' tot 'Stoppen' en van 'Goed aan de borst' tot 'Geelzien'. Ook moeilijke onderwerpen gaan we niet uit de weg: het informatieblad 'Borstvoeding geven na seksueel misbruik' en de brochure 'Melkproductie en het overlijden van de baby' voorzien in een behoefte.

Speciaal voor zorgverleners hebben we een documentatiemap, waarin je alle brochures en informatiebladen overzichtelijk bij elkaar vindt. Met een documentatie-abonnement blijf je steeds op de hoogte van nieuwe kennis. Zo kun je ook in bijzondere situaties een moeder altijd de ondersteuning geven die ze nodig heeft.

Meedenken

Heb je vragen over een specifieke situatie, zoek je verdieping of wil je van gedachten wisselen? Aarzel niet om contact op te nemen; we denken graag met je mee. Moeders vinden borstvoeding belangrijk en met jouw begeleiding kun je moeders helpen in deze bijzondere periode van hun leven.