Steun La Leche League

Jaarlijks helpt Borstvoedingorganisatie La Leche League duizenden moeders met borstvoeding. Onze vrijwilligers doen dat met liefde en plezier. Voor het scholen van onze vrijwilligers, voor het informeren van ouders en zorgverleners en voor het realiseren van nieuwe publicaties is geld nodig. Donateurs zijn een belangrijke ondersteuning en zorgen ervoor, dat we ook in de toekomst moeders kunnen helpen met borstvoeding. Je kunt het werk van La Leche League ook op andere manieren ondersteunen. 

Financieel bijdragen

Vind je het werk van LLL belangrijk?  LLL is afhankelijk van giften en de opbrengst van de verkoop van publicaties. LLL ontvangt geen overheidssubsidies. Met een eenmalige gift of door donateur te worden laat je je waardering voor onze activiteiten blijken en geef je onze vrijwilligers een steuntje in de rug. Ook de kleinste gift is welkom!

Stichting La Leche League Nederland erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Giften aan LLL zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting, onder de gebruikelijke voorwaarden van de Belastingdienst. 

Ervaringen delen

Voor ons jaarlijkse magazine 'Borstvoeding Vandaag' zijn we steeds op zoek naar nieuwe ervaringsverhalen en foto's. Er zijn altijd moeders die zich door jouw verhaal gesteund voelen en er inspiratie uit putten om door te gaan met borstvoeding geven. Natuurlijk zijn ervaringen met bijzondere situaties welkom, maar we ontvangen ook graag 'gewone' verhalen. Elke baby is immers uniek!

Je verhaal en foto's kun je sturen via deze pagina. We houden je uiteraard op de hoogte als jouw inzending wordt gepubliceerd.  

Van moeder tot moeder, ook online

Op internet zijn veel fora en mailinglijsten voor moeders die borstvoeding geven. De meeste hebben tot doel om ervaringen uit te wisselen en elkaar te steunen bij het geven van borstvoeding. Maar ook op websites die meer algemeen over het ouderschap gaan, zijn vaak forums waar je een waardevolle bijdrage kunt leveren met het geven van informatie en steun, of gewoon met het vertellen van je ervaringen, van moeder tot moeder.

Borstvoedingorganisatie La Leche League heeft een eigen Facebookgroep waar moeders terecht kunnen met allerlei vragen over borstvoeding. Daarnaast delen we nieuws en informatie via onze Facebookpagina.

Bijeenkomsten in de regio

Als voedende moeder kun je je kennis en ervaring met andere moeders delen tijdens onze informatiebijeenkomsten, op voedende-moeder-ochtenden of in een borstvoedingcafé. Je bent van harte welkom. Zijn er geen bijeenkomsten bij jou in de buurt? Informeer dan gerust of een LLL-leidster uit de regio een bijeenkomst bij jou thuis wil houden. Je kunt bijvoorbeeld moeders van de zwangerschapsgym uitnodigen, zodat jullie je (ook) goed kunnen voorbereiden op het maken van een goede start met borstvoeding. 

LLL-leidster worden

Heb je ruime ervaring met het geven van borstvoeding? En heb je er plezier in om je  kennis en ervaring te delen met andere (aanstaande) moeders? Als je het leuk vindt andere moeders te helpen bij alles rondom borstvoeding, is LLL-leidster worden misschien wel wat voor jou. Op de pagina LLL-leidster worden vind je meer informatie. We zijn steeds op zoek naar nieuwe collega's!

Met plezier borstvoeding geven en moeder zijn

Het is prachtig om je kindje te zien groeien op jouw melk. Mogelijk hoor je om je heen ook verhalen van moeders die de borstvoedingsperiode minder positief (hebben) ervaren. Je kunt andere moeders altijd verwijzen naar La Leche League voor informatie en een luisterend oor. Maar je kunt ook zelf  vaak veel betekenen voor een andere moeder als je de tijd neemt om naar haar verhaal te luisteren.

Als je een positief beeld van borstvoeding geven uitdraagt, werkt dat door op je omgeving: je familie, je vrienden, de collega's op je werk en ook op je andere kinderen. Zo geef je de kunst van het borstvoeding geven door aan je huidige collega-ouders en aan de toekomstige generatie ouders. En zo leer je anderen het geheim van succesvol borstvoeding geven: beschikken over goede informatie en contact hebben met andere voedende moeders.