Taboe op borstvoeding

Uit recent onderzoek blijkt dat een taboe op het geven van borstvoeding eind negentiende eeuw zorgde voor een hogere kindersterfte in Noord-Brabant. Artsen in die tijd kenden weliswaar de voordelen van borstvoeding, maar veel Brabantse moeders kozen ervoor hun kinderen niet zelf aan de borst te voeden. Religieuze zedelijke overwegingen, zoals het niet mogen ontbloten van de borst in het openbaar, maar ook lokale gebruiken veroorzaakten deze zwakke borstvoedingstraditie. Daarmee steeg de kans dat baby’s stierven aan acute spijsverteringsziekten, zoals diarree. Meer over het onderzoek is hier te lezen: https://www.tilburguniversity.edu/nl/actueel/nieuws/persbericht-babysterfte-kindersterfte-taboe-brabant-borstvoeding/.

In het Borstvoeding ABC op de pagina Zo beschermt borstvoeding kun je meer lezen over hoe die bescherming eigenlijk precies werkt.

Gepubliceerd: 25 januari 2019 om 13:47 | Laatst bijgewerkt: 25 januari 2019 om 15:00

Foutmelding (level 2): Use of undefined constant EXCLUDE_PREFIX - assumed 'EXCLUDE_PREFIX' (this will throw an Error in a future version of PHP) In bestand: /home/lll/domains/lalecheleague.nl/public_html/src/LLL/NewsBundle/Resources/views/article.php Regelnummer: 29