Wereld Borstvoeding Week 2018 *Actie*

Borstvoeding, fundering voor het leven

De Wereldborstvoedingweek is ieder jaar van 1 tot 7 augustus. Dit jaar is het thema 'Borstvoeding, fundering voor het leven'. Borstvoeding geeft ieder kind een gelijke start in het leven. Borstvoeding bevordert de gezondheid, het welzijn en de overlevingskansen van vrouwen en kinderen over de hele wereld.

Moedermelk is perfect aangepast aan de behoefte van het kind aan voeding en bescherming. Borstvoeding geven is een natuurlijke en optimale manier om kinderen te voeden en bevordert de band tussen moeder en kind. Hoewel wereldwijd steeds meer moeders beginnen met borstvoeding geven, krijgt slechts 40% van alle baby's jonger dan 6 maanden exclusief borstvoeding en blijft slechts 45% daarvan borstvoeding geven tot hun kind 24 maanden oud is.

Als alle kinderen langdurig borstvoeding zouden krijgen en alle moeders langdurige borstvoeding zouden geven zou dat jaarlijks meer dan 823 000 sterfgevallen onder kinderen en 20 000 sterfgevallen onder moeders schelen. Geen borstvoeding krijgen wordt geassocieerd met een lagere intelligentie en grote economische verliezen.

Veel vrouwen ontbreekt het aan ondersteuning bij het geven van borstvoeding. Zij hebben geen toegang tot een goede gezondheidszorg en het ontbeert hen aan ondersteunende wet- en regelgeving. Agressieve marketing van moedermelkvervangende producten verslechtert hun situatie en moet worden tegengegaan.

Wereldborstvoedingsweek 2018 richt zich op de rol van borstvoeding bij het voorkomen van ondervoeding en overvoeding, bij het zorgen voor voldoende voeding voor alle mensen, ongeacht de omstandigheden, en bij het doorbreken van de cyclus van armoede. Meer informatie kun je lezen op www.worldbreastfeedingweek.org

***ACTIE***
Tijdens de wereldborstvoedingsweek, van 1 t/m 7 augustus, krijg je bij elke postbestelling vanaf 5 euro (exclusief verzendkosten)  een balpen met het LLL-logo kado. Bij grotere bestellingen ontvang je een pen voor elke 10 euro. Je hoeft hem niet bij de order te zetten, wij zorgen dat hij mee gaat met de bestelling.

 

 

 

Gepubliceerd: 30 juli 2018 om 01:00 | Laatst bijgewerkt: 1 augustus 2018 om 00:01