Koninklijke onderscheiding voor LLL-leidster Ingrid Schriever

Op 26 april heeft Ingrid Schriever van Borstvoedingorganisatie La Leche League een koninklijke onderscheiding ontvangen voor haar activiteiten voor LLL. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Als moeder kwam Ingrid Schriever terecht bij Borstvoedingorganisatie La Leche League (LLL) voor hulp bij borstvoeding. Na een kennismakingsperiode en een scholingstraject werd zij op 26 januari 2000 geaccrediteerd als vrijwilliger (‘LLL-leidster’). Als LLL-leidster geeft zij sindsdien hulp, steun en informatie aan moeders die borstvoeding (willen gaan) geven. Dit doet zij door het organiseren van maandelijkse informatiebijeenkomsten, telefonische hulp en individuele moedercontacten, waaronder huisbezoeken.

Daarnaast is Ingrid sinds 2003 actief in de afdeling aspirantenbegeleiding van La Leche League; de afdeling die de scholing van nieuwe vrijwilligers verzorgt. Elke aspirant-vrijwilliger bij La Leche League doorloopt een scholingsprocedure, die gemiddeld een tot twee jaar duurt. Een van de onderdelen is een uitgebreide briefwisseling tussen de aspirant-vrijwilliger en een medewerker van de afdeling aspirantenbegeleiding. De aspirant-vrijwilliger krijgt een op haar persoonlijke situatie toegespitste traject dat ervoor zorgt dat haar kennis en vaardigheden zich zo ontwikkelen dat zij vanuit Borstvoedingorganisatie La Leche League moeders op een goede manier kan helpen bij borstvoeding. Als medewerker van de afdeling aspirantenbegeleiding heeft Ingrid tientallen aspirant-vrijwilligers begeleid in het schriftelijk deel van hun procedure.

Sinds 2010 is Ingrid coördinator van de afdeling aspirantenbegeleiding en zodoende ook bestuurslid van stichting La Leche League Nederland. Als coördinator van de afdeling verzorgt Ingrid de training van alle nieuwe medewerkers in de afdeling, bemiddelt zij in moeilijke situaties, is ze verantwoordelijk voor het meerdere keren per jaar organiseren van scholingsdagen en onderhoudt zij het contact met de internationale afdeling aspirantenbegeleiding. Dit laatste om ervoor te zorgen dat alle vrijwilligers wereldwijd op een uniforme manier worden opgeleid. Tot slot heeft Ingrid in haar functie als coördinator La Leche League Vlaanderen geholpen met het opzetten van een eigen afdeling aspirantenbegeleiding.

Ingrid beschikt over het vermogen om mensen met elkaar te verbinden. Zij zal in ieder het goede zoeken. Ze is altijd beschikbaar met een luisterend oor. Door het stellen van de juiste vragen, gecombineerd met een grote dosis warmte en invoelingsvermogen helpt ze ieder persoonlijk én de organisatie als geheel steeds een stap verder.

We feliciteren Ingrid van harte met deze welverdiende koninklijke onderscheiding!

 

Gepubliceerd: 26 april 2017 om 02:00 | Laatst bijgewerkt: 26 april 2017 om 14:24

Foutmelding (level 2): Use of undefined constant EXCLUDE_PREFIX - assumed 'EXCLUDE_PREFIX' (this will throw an Error in a future version of PHP) In bestand: /home/lll/domains/lalecheleague.nl/public_html/src/LLL/NewsBundle/Resources/views/article.php Regelnummer: 29