Over La Leche League

Borstvoedingorganisatie La Leche League (LLL) is een organisatie van moeders voor moeders. LLL is opgericht in 1956 in de Verenigde Staten door zeven moeders die hun ervaring met en kennis over borstvoeding wilden delen met andere moeders. Vandaag de dag is LLL uitgegroeid tot een organisatie met vrijwilligsters in zo'n 65 landen. LLL wordt wereldwijd gezien als autoriteit op het gebied van borstvoeding en moeder-tot-moeder-support.

Voor ouders en zorgverleners

De pijlers voor een succesvolle borstvoedingsperiode zijn goede informatie en praktische ondersteuning. Wij dragen daar op verschillende manieren aan bij; zowel door direct contact met ouders als door het informeren van zorgverleners.

Betrokken vrijwilligers

Borstvoedingorganisatie La Leche League draait geheel op vrijwilligers. Alle LLL-leidsters hebben zelf ruime ervaring met het geven van borstvoeding. Moeders met interesse in het LLL-leidsterschap volgen een intern opleidingstraject voordat ze namens LLL naar buiten treden. Het kennisniveau en de vaardigheden van leidsters blijven actueel door permanente educatie.

Persoonlijk contact

Verspreid over Nederland organiseert La Leche League cursussen en supportgroepen voor zwangeren en voedende moeders. Onder het kopje LLL in de regio is te vinden waar en wanneer informatiebijeenkomsten gehouden worden.

Telefonische hulpdienst

Ouders en zorgverleners die vragen hebben over borstvoeding, of die willen overleggen over een specifieke situatie, kunnen met een leidster bellen. De landelijke telefonische hulpdienst is bereikbaar voor informatie en een luisterend oor op maandag t/m vrijdag van 9.30 - 11.00, 13.30 - 15.00 en 20.00 - 21.30 uur. Je kunt de dienstdoende leidsters vinden via borstvoedingstelefoon.nl. Alle LLL-leidsters zijn vrijwilligers met een gezin. We verzoeken je daarom om de genoemde tijden aan te houden.

Publicaties

LLL heeft veel publicaties over borstvoeding. Het Handboek borstvoeding is dé vraagbaak over borstvoeding en alles wat daarmee samenhangt. De borstvoedingswaaier is compact en compleet: borstvoeding op zakformaat. Daarnaast geven we ieder jaar het magazine Borstvoeding Vandaag uit: een full color magazine met informatie, achtergronden en veel ervaringsverhalen. Alle uitgaven zijn eenvoudig te bestellen via de webwinkel op deze site.