Direct hulp bij borstvoeding nodig?

Heb je een vraag over borstvoeding? De ervaring leert dat de meeste borstvoedingsproblemen geen medische problemen zijn. Moeders hebben vaak vooral behoefte aan iemand die naast hen staat en helpt om de mogelijkheden op een rijtje te zetten. Onze vrijwilligers denken graag met je mee, van moeder tot moeder. Alle LLL-leidsters delen hun kennis en ervaring met liefde, zodat ook jij en je kindje het plezier van borstvoeding kunnen ervaren.

Landelijke telefonische hulpdienst

Op maandag t/m vrijdag van 9.30 - 11.00, 13.30 - 15.00 en 20.00 - 21.30 uur zijn we bereikbaar voor informatie en een luisterend oor. Je kunt de telefoonnummers van de dienstdoende vrijwilligers vinden op www.borstvoedingstelefoon.nl. Deze LLL-leidsters hebben de genoemde uren vrijgehouden en zitten voor je klaar. Aan onze hulp zijn geen kosten verbonden (behalve je eigen telefoonkosten).

Contact in de regio

Soms is het handig om contact te hebben met iemand bij je in de buurt. Via de pagina LLL in de regio vind je de contactgegevens van alle LLL-leidsters.
Aan telefonische hulp en informatie en aan hulp per e-mail zijn geen kosten verbonden. Voor een individuele afspraak (bij jou thuis of bij een LLL-leidster) kan een vrijwilligersvergoeding worden gevraagd. Alle LLL-leidsters zijn vrijwilligers met een gezin. Als je belt op een moment waarop iemand niet genoeg tijd heeft om je te helpen, dan maken we graag een afspraak voor een ander tijdstip. 

Online ervaringen delen

Meld je aan op onze Facebookgroep om dag en nacht al je vragen te kunnen stellen en ervaringen te kunnen delen met honderden andere ouders die vaak met dezelfde vragen zitten als jij. Vrijwilligers van La Leche League lezen mee op de groep en waar nodig delen ze informatie en beantwoorden ze vragen. Een schat aan informatie en ervaringen die altijd bereikbaar is.

De link naar onze groep is: https://www.facebook.com/groups/lalecheleague.nl

Vragen per e-mail

Stel je je vraag over borstvoeding liever per e-mail? Dat kan via het mailadres vragen@lalecheleague.nlWe streven ernaar je vraag binnen drie werkdagen te beantwoorden. Soms lukt dat niet. Mocht een antwoord langer op zich laten wachten, dan vragen we je begrip. Wil je zeker zijn van een vlot antwoord, neem dan telefonisch contact met ons op.
Algemene vragen over de organisatie, onze website, bestellingen en ervaringsverhalen graag mailen naar info@lalecheleague.nl.

Om een vraag goed te kunnen beantwoorden, is het handig als je zoveel mogelijk informatie die van belang is in je mail vermeldt. Denk hierbij aan:

  • geboortedatum van je kindje;
  • jongen/meisje;
  • geboortegewicht;
  • laagste gewicht, liefst met vermelding van datum;
  • groei in afgelopen periode;
  • huidig gewicht;
  • een zo duidelijk en volledig mogelijke omschrijving van je vraag;
  • medische omstandigheden die van invloed zouden kunnen zijn op borstvoeding (bijvoorbeeld een borstoperatie, diabetes...);
  • leeftijd eventuele andere kinderen, eerdere ervaring met borstvoeding;
  • je woonplaats (zo kunnen wij je eventueel attenderen op de dichtstbijzijnde leidster).

Lactatiekundigen

Soms heb je een borstvoedingsvraag of -probleem waarbij een LLL-Leidster je niet of onvoldoende kan ondersteunen. Hulp inschakelen van een lactatiekundige IBCLC kan dan nuttig zijn. Hier zijn kosten aan verbonden. Veel zorgverzekeraars vergoeden lactatiekundige zorg (gedeeltelijk) vanuit een aanvullende verzekering.

Via de website van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen vind je de gegevens van alle aangesloten lactatiekundigen IBCLC.