Publicaties

Borstvoedingorganisatie La Leche League geeft een ruim assortiment boeken, brochures en andere publicaties uit. Daarnaast verkopen we een aantal boeken waar we enthousiast over zijn, en die in Nederland niet of moeilijk verkrijgbaar zijn. 

Borstvoeding, compleet handboek voor ouders

Al is borstvoeding geven heel natuurlijk, toch ishet voor een moeder niet altijd even vanzelfsprekend. Hoe vaak moet je voeden? Hoe lang aan elke borst? Hoe weet je of je baby genoeg heeft? Wanneer heeft hij ander voedsel nodig?

Borstvoeding, compleet handboek voor ouders geeft antwoord op al deze vragen, gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek en ervaringen van moeders wereldwijd. Deze full color uitgave bevat veel kleurenfoto’s en duidelijke illustraties.
Het boek start met informatie voor zwangeren. Daarna volgt een praktisch deel over de eerste weken en maanden, onder andere over de  houding waarin gevoed kan worden. Borstvoeding geven in een achteroverleunende houding is comfortabel en stimuleert de aangeboren voedingsreflexen bij moeder en kind. Ook andere voedingshoudingen komen aan bod. Het boek gaat verder met informatie over borstvoeding en werk, afkolven en bewaren en leven als gezin. Als de baby ouder wordt, zal de borstvoedingsrelatie veranderen. Ook het afwennen van de borst wordt besproken.
Een apart deel is gewijd aan situaties die extra zorg vragen. Tot slot volgt informatie over de kracht van borstvoeding, het werk van La Leche League en de WHO-groeicurven.

Borstvoeding, compleet handboek voor ouders helpt vaders en moeders om de behoeften van hun baby te leren begrijpen. Dat bevordert een goede hechting van de baby en geeft plezier in het ouderschap!

Prijs € 24,50 | Meer informatie over het Handboek borstvoeding | Direct bestellen


Borstvoedingswaaier

De borstvoedingswaaier is een nieuwe uitgave van Borstvoedingorganisatie La Leche League. De  borstvoedingswaaier geeft praktische informatie over allerlei onderwerpen waar voedende moeders mee te maken kunnen krijgen.

Nooit eerder werd de basisinformatie over borstvoeding zo kernachtig verwoord en zo handzaam verpakt. De waaier past gemakkelijk in tas of broekzak, zodat de juiste informatie altijd en overal beschikbaar is. De verkoopaantallen laten zien dat de borstvoedingswaaier in een grote behoefte voorziet. 

Prijs € 9,50 | Meer informatie over de Borstvoedingswaaier | Direct bestellen

 


Diverse brochures en informatiebladen 

In ongeveer dertig brochures en informatiebladen komen uiteenlopende onderwerpen over borstvoeding aan bod: van ‘De eerste weken’ tot ‘Stoppen’ en van ‘Goed aan de borst’ tot ‘Afkolven en bewaren’.

Voor vaders is er ook een brochure, deze behandelt in vogelvlucht een aantal aspecten van borstvoeding in combinatie met het vaderschap. Ook moeilijke onderwerpen worden behandeld zoals: het informatieblad ‘Borstvoeding geven na seksueel misbruik’ en de brochure ‘Melkproductie en het overlijden van de baby’.

De brochures van Borstvoedingorganisatie La Leche League worden in principe iedere vijf jaar herzien en aangepast aan de meest recente informatie. De brochures en informatiebladen zijn als gedrukt exemplaar én als PDF document te bestellen.

Prijs vanaf € 0,50 | Bekijk hier het assortiment brochures en informatiebladen