Voor (aanstaande) ouders

Borstvoeding geven is heel gewoon en natuurlijk. Maar borstvoeding geven is ook iets wat je moet leren: een kunst die je afkijkt bij andere voedende moeders. Veel vrouwen gaan in hun zwangerschap pas voor het eerst nadenken over borstvoeding. Voor die tijd hebben de meesten nog nooit in het echt een baby aan de borst gezien. Dat maakt borstvoeding geven niet altijd zo vanzelfsprekend.

Van moeder tot moeder

Er zijn allerlei boeken over borstvoeding te koop. Je kunt heel veel over borstvoeding lezen op internet. En je kunt voorlichtingsbijeenkomsten bezoeken in ziekenhuizen of bij kraamzorgorganisaties. Maar net zoals je niet kunt leren fietsen uit een boekje, is borstvoeding geven iets wat je vooral leert door het te dóen. Een moeder die zelf veel ervaring heeft met borstvoeding en bij wie je terecht kunt voor informatie en bemoediging: daar kan geen boek of cursus tegen op.

Borstvoedingorganisatie La Leche League draait volledig op enthousiaste en geschoolde vrijwilligers, die je van moeder tot moeder willen helpen en informeren. Onze informatie is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en jarenlange ervaring. 

Wat kun je van ons verwachten?

We nodigen je graag uit om rond te kijken op onze website. In het Borstvoeding ABC vind je uitgebreide informatie over de praktijk van borstvoeding geven. Daarnaast vind je informatie over de bijeenkomsten die we organiseren, ervaringen van andere moeders, het tijdschrift Borstvoeding Vandaag en al onze andere publicaties. We zijn erg trots op ons Handboek borstvoeding en onze borstvoedingswaaier. In de webwinkel vind je naast onze eigen boeken en brochures ook een selectie van boeken die aansluiten bij de manier waarop wij naar baby's en borstvoeding kijken. Wil je graag persoonlijke hulp, of overleggen over jouw situatie? Neem dan gerust contact op met een van onze vrijwilligers.