Hoe werkt borstvoeding

30 mei 2022

Is moedermelk slijmvormend?

Veel mensen denken dat melk drinken slijmvorming veroorzaakt. Met ‘melk’ worden dan koemelkproducten bedoeld. Ouders geven vaak om die reden hun kind geen koemelkproducten als het ziek is.
30 mei 2022

Waarom vaak voeden belangrijk is

Vaak voeden is belangrijk voor je melkproductie en voor een gezonde ontwikkeling van je baby. Minstens acht tot twaalf voedingen per etmaal is een goede richtlijn voor de eerste weken. Ook meer dan twaalf voedingsmomenten is normaal.
30 mei 2022

Vitamine D en moedermelk

In NL wordt geadviseerd om een volledig borstgevoede baby en borstvoedende moeders dagelijks tien microgram vitamine D bij te geven. Zit er dan geen vitamine D in moedermelk?
30 mei 2022

Nieuwe inzichten rond vitamine D in moedermelk

In Nederland heeft 8% van de zwangeren met een lichte huid en meer dan 60% van de zwangeren met een donkere huid een vitamine D tekort. Hun baby’s komen daardoor met een vitamine D tekort ter wereld. Om die reden is de dosering van de vitamine D enkele jaren terug verhoogd. Lees meer in dit artikel
30 mei 2022

De productie van moedermelk

Wanneer de baby aan de borst drinkt, masseert hij met tong en kaken melk uit de melkkanalen direct achter de tepelhof. Tegelijkertijd stimuleert hij zenuwuiteinden in de tepel en tepelhof, die een signaal doorgeven aan de hersenen.
30 mei 2022

Immunologie van moedermelk

Een baby wordt geboren met een onvolgroeid afweersysteem. Moedermelk ondersteunt deze afweer. Op lange termijn ontwikkeld een kind een sterker eigen immuunsysteem.
30 mei 2022

Voormelk en achtermelk?

De misverstanden over 'voor'- en 'achter'melk hebben veel zorgen veroorzaakt, en zelfs geleid tot borstvoedingsproblemen en voortijdig stoppen met borstvoeding. Hoe zit het nu echt?
Zo beschermt borstvoeding
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more