Problemen van de moeder

Stuwing: de melkproductie komt op gang

Stuwing is het volle, gespannen gevoel in je borsten als de melkproductie op gang komt. Tussen de tweede en zesde dag na de bevalling komt je melkproductie op gang. Dit merk je aan het voller worden van je borsten. Het lijkt of ze op springen staan: de (kraambed)stuwing. Het wordt veroorzaakt door verhoogde doorbloeding en toename aan lymfevocht.

Lees verder

Vlakke of ingetrokken tepels

Vlakke of ingetrokken tepels hoeven geen belemmering te zijn voor de borstvoeding. In dit artikel lees je er meer over

Lees verder

Borstimplantaten en borstvoeding

De gezondheidsrisico’s van (siliconen) borstimplantaten zijn regelmatig onderwerp van discussie. De combinatie van borstvoeding geven en borstimplantaten roept veel vragen op.

Lees verder

Borstvoeding bij ziekte

Iedereen kan worden geveld door griep of een andere ziekte. Dat is natuurlijk niet anders als je moeder bent. Maar hoe moet dat als je borstvoeding geeft? Kun je gewoon door blijven voeden, zijn er speciale maatregelen nodig, moet je ergens op letten?

Lees verder

Postpartum depressie

Borstvoeding heeft een positieve invloed op het psychisch welbevinden van de moeder. Na de bevalling wordt een deel van de jonge moeders geconfronteerd met een postpartum depressie. Hoe zit dat in combinatie met borstvoeding?

Lees verder

Herpesvirussen

Herpes is gevaarlijk voor baby’s. Hoewel herpes in moedermelk kan voorkomen, is stoppen niet nodig. Het is juist belangrijk om moedermelk te geven: deze bevat antistoffen tegen het herpesvirus.

Lees verder

Diabetes

Kun je borstvoeding geven als je diabetes hebt?

Lees verder

Borstkanker

Borstvoeding geven vermindert de kans op borstkanker: hoe langer, hoe lager het risico. Het is echter geen garantie. Wat te doen als je een knobbeltje in je borst ontdekt terwijl je voedt?

Lees verder

Dysforische toeschietreflex

Sommige borstvoedende moeders ervaren tijdens het toeschieten van de melk een dysforisch gevoel. Dat betekent dat de moeder zich somber en teneergeslagen voelt.

Lees verder

 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor ouders van borstgevoede kinderen. Niet alle informatie hoeft van toepassing te zijn op jouw situatie of relevant te zijn voor jouw levensstijl. Deze informatie is van algemene aard en niet bedoeld als advies, op welke wijze dan ook. Als je een borstvoedingsgerelateerd probleem hebt of specifieke vragen hebt over borstvoeding geven of zaken omtrent borstvoeding, waar je zelf niet uit komt, kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met een LLL-leidster. Dit kan per telefoon, per e-mail, of via de sociale media.