Moedermelk: dé beste voeding!

Borstvoeding geven heeft invloed op de gezondheid van de moeder en op de groei, ontwikkeling en gezondheid van het kind. In dit dossier vind je een aantal artikelen waarin je daarover kunt lezen.

Zo beschermt borstvoeding

Borstvoeding biedt bescherming tegen allerlei infecties. Hoe werkt die bescherming?

Lees verder

Energiebelasting en voordelen borstvoeding voor lichaam van moeder

Borstvoeding geven wordt vaak gezien als een belasting voor de moeder. Hoeveel energie kost borstvoeding geven? En welke voordelen staan daar tegenover?

Lees verder

Nieuwe inzichten rond vitamine D in moedermelk

In Nederland heeft 8% van de zwangeren met een lichte huid en meer dan 60% van de zwangeren met een donkere huid een vitamine D tekort. Hun baby’s komen daardoor met een vitamine D tekort ter wereld. Om die reden is de dosering van de vitamine D enkele jaren terug verhoogd. Lees meer in dit artikel

Lees verder

Vitamine D en moedermelk

In NL wordt geadviseerd om een volledig borstgevoede baby en borstvoedende moeders dagelijks tien microgram vitamine D bij te geven. Zit er dan geen vitamine D in moedermelk?

Lees verder

Voormelk en achtermelk?

De misverstanden over 'voor'- en 'achter'melk hebben veel zorgen veroorzaakt, en zelfs geleid tot borstvoedingsproblemen en voortijdig stoppen met borstvoeding. Hoe zit het nu echt?

Lees verder

Is moedermelk slijmvormend?

Veel mensen denken dat melk drinken slijmvorming veroorzaakt. Met ‘melk’ worden dan koemelkproducten bedoeld. Ouders geven vaak om die reden hun kind geen koemelkproducten als het ziek is.

Lees verder

Immunologie van moedermelk

Een baby wordt geboren met een onvolgroeid afweersysteem. Moedermelk ondersteunt deze afweer. Op lange termijn ontwikkeld een kind een sterker eigen immuunsysteem.

Lees verder

Bloed in moedermelk

Soms komt er bruinachtige melk uit de borsten of is er helder bloed zichtbaar in de moedermelk. Ook melk met bloed kan je gewoon geven aan je baby. Wat zijn oorzaken?

Lees verder

 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor ouders van borstgevoede kinderen. Niet alle informatie hoeft van toepassing te zijn op jouw situatie of relevant te zijn voor jouw levensstijl. Deze informatie is van algemene aard en niet bedoeld als advies, op welke wijze dan ook. Als je een borstvoedingsgerelateerd probleem hebt of specifieke vragen hebt over borstvoeding geven of zaken omtrent borstvoeding, waar je zelf niet uit komt, kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met een LLL-leidster. Dit kan per telefoon, per e-mail, of via de sociale media.