Levensstijl en voeding moeder

Voeding voor de moeder

Als je borstvoeding geeft hoef je geen voedingsmiddelen te laten staan of extra te nemen om melk van goede kwaliteit te maken.

Lees verder

Hoeveelheid eten en drinken bij borstvoeding

Moet je extra veel eten of drinken als je borstvoeding geeft?

Lees verder

Borstvoeding tijdens de feestdagen

Eind december is voor veel mensen een drukke tijd. Zeker als er kinderen zijn! Misschien zijn het wel de eerste feestdagen met je baby, dat is voor veel ouders een speciaal moment. Alle drukte en feesten kunnen soms effect hebben op het geven van borstvoeding. In dit artikel lees je daar meer over.

Lees verder

Borstvoeding geven als je vegetariƫr of veganist bent

Vegetarisch eten betekent dat je geen vlees en vis eet, maar wel andere dierlijke producten zoals eieren en zuivel. Veganistisch eten betekent dat je helemaal geen producten eet die afkomstig zijn van dieren.

Lees verder

Alcohol drinken als je borstvoeding geeft

Voor veel mensen is het drinken van alcohol onderdeel van hun leefstijl. Moet je alles met alcohol erin af laten staan als je borstvoeding geeft? In dit artikel lees je wat er bekend is over alcohol drinken tijdens je borstvoedingsperiode

Lees verder

Roken: tabak en marihuana

Dat roken tijdens de zwangerschap en de borstvoedingperiode schadelijk voor de baby is, weet iedereen. Maar hoe groot is het gezondheidsrisico voor de baby precies en wat als het stoppen met roken niet lukt?

Lees verder

Mag je koffie drinken?

Mag je koffie blijven drinken als je borstvoeding geeft?

Lees verder

Zelf melk drinken om borstvoeding te geven?

Moet je melk drinken om melk te kunnen maken?

Lees verder

Ongepasteuriseerde kaas

Mag je ook zachte kaas, gemaakt van ongepasteuriseerde melk eten tijdens de borstvoedingsperiode?

Lees verder

Rood vlees

Mag je rood vlees eten tijdens je borsvoedingperiode?

Lees verder

Ramadan

Kun je vasten tijdens de ramadan als je borstvoeding geeft en hoe gaat dit in zijn werk?

Lees verder

Extra vitamines innemen?

Zijn vitaminepreparaten nodig?

Lees verder

 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor ouders van borstgevoede kinderen. Niet alle informatie hoeft van toepassing te zijn op jouw situatie of relevant te zijn voor jouw levensstijl. Deze informatie is van algemene aard en niet bedoeld als advies, op welke wijze dan ook. Als je een borstvoedingsgerelateerd probleem hebt of specifieke vragen hebt over borstvoeding geven of zaken omtrent borstvoeding, waar je zelf niet uit komt, kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met een LLL-leidster. Dit kan per telefoon, per e-mail, of via de sociale media.