Borstvoeding en werk

Borstvoeding, werken en de wet

In dit artikel worden de toepasselijke wetteksten uit de Arbeidstijdenwet (2007) en het Arbeidsomstandighedenbesluit weergegeven en samengevat.

Lees verder

Afkolven en werken, hoe laat je het werken?

Hoe combineer je afkolven en werken, hoe vaak kolven, voorraadje opbouwen, voedrecht, oefenen fles, en meer

Lees verder

Stoppen vanwege werk

Arbo-arts adviseert mij te stoppen met borstvoeding omdat het vermoeiend zou zijn, hoe zit dat?

Lees verder

Borstvoeding geven als je kindje naar de opvang gaat

Als je na de geboorte van je baby weer gaat werken zal je baby waarschijnlijk door iemand anders verzorgd moeten worden. Misschien kun je het zo regelen dat je partner thuis is als jij werkt, of zijn er andere familieleden of vrienden die voor je kindje kunnen zorgen. Maar wat als je borstvoeding geeft en je baby gaat naar het kinderdagverblijf of een gastouder? Hoe gaat dat in zijn werk?

Lees verder

 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor ouders van borstgevoede kinderen. Niet alle informatie hoeft van toepassing te zijn op jouw situatie of relevant te zijn voor jouw levensstijl. Deze informatie is van algemene aard en niet bedoeld als advies, op welke wijze dan ook. Als je een borstvoedingsgerelateerd probleem hebt of specifieke vragen hebt over borstvoeding geven of zaken omtrent borstvoeding, waar je zelf niet uit komt, kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met een LLL-leidster. Dit kan per telefoon, per e-mail, of via de sociale media.