Bijvoeding

Cupfeeding: een hulpmiddel

Cupfeeding is een alternatief voor (bij)voeden met de fles bij baby’s die borstvoeding krijgen. Cupfeeding heeft bij baby's die nog niet aan de borst drinken de voorkeur als bijvoedingsmethode, vanwege verschillende redenen.

Lees verder

Bijvoeden met een borstvoedinghulpset

Een borstvoedinghulpset is een alternatief voor bijvoeden met de fles bij baby’s die borstvoeding krijgen.

Lees verder

Het introduceren van vaste voeding: met vier of zes maanden?

Wanneer is je kindje toe aan vaste voeding? Ongeveer rond de zesde maand vertonen baby’s duidelijke tekenen dat zij toe zijn aan iets anders naast de borstvoeding.

Lees verder

Bijvoeding: zelluf eten

Een baby is pas rond de 6 maanden toe aan vast voedsel. Hoe kom je erachter wanneer jouw baby eraan toe is? En hoe kan je het best voeding aanbieden?

Lees verder

Introductie van vast voedsel

En dan is je baby 6 maanden; vaak een mijlpaal in je borstvoedingscarrière. Voorzichtig begin je met het eerste hapje fruit of groente. Vervangt dat meteen een hele borstvoeding? En wat als je kindje nog niets wil eten, komt het dan tekort?

Lees verder

Tandjes poetsen!

Als je baby alleen moedermelk krijgt, kan het geen kwaad voor de tandjes van je baby als hij zonder te poetsen aan de borst in slaap valt. Eet je kind ook andere voeding, dan zal je eerst tandjes moeten poetsen. Daarna kan je wel gewoon borstvoeden.

Lees verder

Tandbederf: welke invloed heeft nachtelijke borstvoeding?

Moedermelk op zichzelf veroorzaakt geen tandbederf. Voedselresten, anders dan van water of moedermelk, vormen een voedingsbodem voor de bacteriën die wel tandbederf kunnen veroorzaken.

Lees verder

 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor ouders van borstgevoede kinderen. Niet alle informatie hoeft van toepassing te zijn op jouw situatie of relevant te zijn voor jouw levensstijl. Deze informatie is van algemene aard en niet bedoeld als advies, op welke wijze dan ook. Als je een borstvoedingsgerelateerd probleem hebt of specifieke vragen hebt over borstvoeding geven of zaken omtrent borstvoeding, waar je zelf niet uit komt, kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met een LLL-leidster. Dit kan per telefoon, per e-mail, of via de sociale media.