Baby's die extra zorg vragen

Griep, verkouden, diarree, overgeven

Borstvoedingtips als je baby verkouden is, griep, oorpijn, pusoogjes of diarree heeft of overgeeft.

Lees verder

Reflux of een mondje terug

Sommige baby’s geven na het voeden melk terug. Veel moeders maken zich zorgen wanneer hun baby veel spuugt. Wat is normaal en wanneer is nader onderzoek aan te bevelen?

Lees verder

Kangoeroeën of buidelen

Wereldwijd maken veel ziekenhuizen gebruik van buidelen of kangoeroeën bij de zorg voor te vroeg geboren baby’s. Kangoeroeën heeft tal van voordelen voor moeder en kind.

Lees verder

Voedselovergevoeligheid

Voedselovergevoeligheid kan voorkomen bij een baby die alleen moedermelk drinkt. De baby reageert dan niet op de moedermelk zelf, maar op kleine deeltjes uit de voeding van de moeder die in de melk terecht zijn gekomen.

Lees verder

Premature baby

Wat is het belang van borstvoeding voor de te vroeg geboren baby. En als borstvoeding nog niet mogelijk is, wat is dan het belang van moedermelk?

Lees verder

Geelzucht

Alle pasgeboren baby’s hebben een verhoogde bilirubineconcentratie in hun bloed de eerste dagen. Bij de helft stijgt de concentratie zoveel dat de huid en oogwit geel verkleurt.

Lees verder

Downsyndroom en borstvoeding

Borstvoeding geven aan een kindje met het Downsyndroom is goed mogelijk. Het vraagt meestal wel de nodige aanpassingen door de specifieke kenmerken die bij het syndroom horen.

Lees verder

Glucose, ofwel suikerwater, na de geboorte

Soms wordt een pasgeboren baby bijgevoed met glucosewater of kunstvoeding. Maar wat is hiervoor eigenlijk de reden? En is het wel altijd noodzakelijk?

Lees verder

 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor ouders van borstgevoede kinderen. Niet alle informatie hoeft van toepassing te zijn op jouw situatie of relevant te zijn voor jouw levensstijl. Deze informatie is van algemene aard en niet bedoeld als advies, op welke wijze dan ook. Als je een borstvoedingsgerelateerd probleem hebt of specifieke vragen hebt over borstvoeding geven of zaken omtrent borstvoeding, waar je zelf niet uit komt, kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met een LLL-leidster. Dit kan per telefoon, per e-mail, of via de sociale media.