Bijvoeden met een borstvoedinghulpset

Een borstvoedinghulpset is een plat flesje dat je aan een koordje om je hals draagt. Uit de dop van het flesje komen twee slangetjes. Het ene slangetje leg je langs je ene tepel iets voorbij de top van de tepel. Met een stukje tape plak je het slangetje vast op je borst. Het andere slangetje kun op dezelfde manier op je andere tepel bevestigen of iets hoger op het flesje plakken.

Als je baby aanhapt en gaat drinken, krijgt hij zowel melk uit je borst als bijvoeding uit het flesje. De snelheid van de melkstroom uit het flesje is te regelen door deze hoger of lager te hangen, of door verschillende maten slang te gebruiken.

Een borstvoedingshulpset kun je gebruiken als je baby (langdurig) bijvoeding nodig heeft en je dit wilt geven terwijl hij aan de borst drinkt.

De bijvoeding kan nodig zijn omdat je melkproductie, door omstandigheden, nog niet voldoende is voor je baby. Doordat je baby dankzij de borstvoedingshulpset vaak bij je drinkt, zal je melkproductie toch toenemen ondanks de bijvoeding. Naarmate je zelf meer melk produceert zal je baby minder van de bijvoeding uit het flesje drinken.

Bijvoeding kan ook nodig zijn omdat je zelf, door omstandigheden, niet in staat bent een volledige productie op te bouwen. Bijvoorbeeld na een borstverkleining. Met behulp van een borstvoedingshulpset kun je je baby dan toch volledig aan de borst voeden.

Als je kortdurend moet bijvoeden aan de borst kun je dit ook doen via een sondeslangetje dat is bevestigd aan een spuitje met bijvoeding. Je kunt dit spuitje zelf vasthouden of iemand anders je erbij laten helpen.