Borstvoedingswaaier

Direct bestellen

De borstvoedingswaaier is een nieuwe uitgave van Borstvoedingorganisatie La Leche League. De borstvoedingswaaier geeft praktische informatie over allerlei onderwerpen waar voedende moeders mee te maken kunnen krijgen.

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Goed aan de borst
  In dit deel worden alle gangbare voedingshoudingen besproken, inclusief achteroverleunend borstvoeding geven. 
 • Zo werkt borstvoeding 
  Het tweede deel staat boordevol praktische informatie: Hoe vaak en hoe lang aan de borst? Hoe verloopt een voeding? Drinkt de baby genoeg? Wat te doen bij krampjes? Hoe pak je stoppen met borstvoeding aan?
 • Melk en melkproductie
  Een informatief deel waarin onder meer de samenstelling van moedermelk, het gebruik van vitamine- en mineralensupplementen en medicijngebruik bij borstvoeding besproken worden.
 • Afkolven en bewaren
  Een deel voor iedereen die op enig moment te maken krijgt met het afkolven van moedermelk. Afkolven met de hand en afkolven met een apparaat worden besproken, evenals het bewaren en gebruiken van afgekolfde moedermelk.
 • Problemen en oplossingen
  Eerste hulp bij borstvoeding: wat te doen bij stuwing, tepelproblemen, spruw, borstweigeren - en nog veel meer.
 • Moeder(en)
  Borstvoeding is meer dan alleen de overdracht van moedermelk. In dit deel wordt ingegaan op allerhande gerelateerde zaken waar jonge ouders mee te maken (kunnen) krijgen, zoals voeding en beweging, de rol van de partner, vruchtbaarheid en seksualiteit, langvoeden en tandemvoeden.

De borstvoedingswaaier richt zich met name op de gezonde zuigeling. Voor uitgebreide informatie over bijzondere omstandigheden verwijzen we naar onze andere publicaties.

Voor ouders en zorgverleners

De informatie in de borstvoedingswaaier helpt zorgverleners om jonge ouders goed te begeleiden bij het geven van borstvoeding. De waaier is ook heel geschikt voor (aanstaande) ouders: alle informatie die nodig is voor een goede start met borstvoeding op zakformaat. 

Geschikt voor intensief gebruik

Door het handzame formaat is het eindelijk mogelijk de juiste informatie altijd op zak te hebben. De waaier is gedrukt op 300 grams gelamineerd papier en is daardoor heel geschikt om intensief te gebruiken.