Stoppen met borstvoeding

Abrupt stoppen

Wanneer je, bijvoorbeeld door medicijngebruik, abrupt moet stoppen met het geven van borstvoeding, kan het afbouwen plaatsvinden door afkolven.

Lees verder

Gedeeltelijk stoppen of afbouwen

Soms willen moeders graag borstvoeding blijven geven, maar wel een aantal voedingen afbouwen. Gedeeltelijk afbouwen hoeft niet te betekenen dat het geven van borstvoeding helemaal stopt.

Lees verder

Afbouwschema

Als je baby nog volop borstvoeding krijgt, kun je niet van het ene op het andere moment stoppen. Het is raadzaam om de melkproductie geleidelijk af te bouwen, om problemen zoals een verstopt melkkanaal of een borstontsteking te voorkomen.

Lees verder

Hulpmiddelen bij het afbouwen

Bij het afbouwen van borstvoeding kun je last krijgen van stuwing. Er zijn diverse hulpmiddelen die verlichting kunnen geven bij stuwing en/of die het afbouwen van de melkproductie sneller laten verlopen.

Lees verder

Stoppen als je een oudere baby, peuter of kleuter aan de borst hebt

Ieder moeder-kindpaar stopt vroeg of laat met de borstvoeding. Soms in één keer, soms meer geleidelijk of eerst gedeeltelijk. Als je wil stoppen met het geven van borstvoeding wanneer je kind al wat ouder is, kun je dit op een aantal manieren sturen.

Lees verder

Stoppen vanwege werk

Arbo-arts adviseert mij te stoppen met borstvoeding omdat het vermoeiend zou zijn, hoe zit dat?

Lees verder

 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor ouders van borstgevoede kinderen. Niet alle informatie hoeft van toepassing te zijn op jouw situatie of relevant te zijn voor jouw levensstijl. Deze informatie is van algemene aard en niet bedoeld als advies, op welke wijze dan ook. Als je een borstvoedingsgerelateerd probleem hebt of specifieke vragen hebt over borstvoeding geven of zaken omtrent borstvoeding, waar je zelf niet uit komt, kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met een LLL-leidster. Dit kan per telefoon, per e-mail, of via de sociale media.