Gezinsleven

Rol van de partner

Vaders spelen een belangrijke rol bij het stimuleren en in stand houden van borstvoeding.

Lees verder

Voeden in het openbaar

Moedermelk heb je altijd bij je, kant en klaar, op de juiste temperatuur. Reuze handig. Maar als je erop uit bent, waar voed je dan eigenlijk?

Lees verder

Anticonceptie en vruchtbaarheid

Hoe ga je om met vruchtbaarheid tijdens de borstvoedingsperiode? Waar moet je op letten en wat is de invloed van de verschillende anticonceptiemiddelen of middelen om de zwangerschap af te breken?

Lees verder

Seksualiteit en borstvoeding

De komst van je baby is een ingrijpende gebeurtenis. Ineens ben je ‘mama’ en ‘papa’ voor de rest van je leven. Je wereld- en zelfbeeld verandert en het zorgt ook vaak voor aanpassingen op het seksuele vlak.

Lees verder

Seksualiteit en borstvoeding, hormonen

Lees meer over het hormonale verband tussen borstvoeding en seksualiteit. Ook het maatschappelijk beeld van borsten, borstvoeding en seksualiteit komt aan bod. En meer over wat dat betekent voor je relatie.

Lees verder

Vruchtbaarheid - IVF

Ik ga een IVF-procedure in. Kan ik doorgaan met het voeden van mijn kind?

Lees verder

Op reis met een borstgevoede baby

Op reis gaan met een kindje dat borstvoeding krijgt: de meeste dingen gaan veel gemakkelijker, in dit artikel vind je een aantal tips.

Lees verder

Dragen van je baby: ook voor vaders

Het dragen van je baby is een handige manier om de band met je baby te bevorderen en ook heel goed door vaders te doen.

Lees verder

Ongewenst advies: tips hoe ermee om te gaan

Als kersverse ouder krijg je uit je omgeving vaak veel (ongewenste) adviezen. Pantley geeft 15 handige tips hoe je daarmee om kunt gaan.

Lees verder

Borstvoeding tijdens de feestdagen

Eind december is voor veel mensen een drukke tijd. Zeker als er kinderen zijn! Misschien zijn het wel de eerste feestdagen met je baby, dat is voor veel ouders een speciaal moment. Alle drukte en feesten kunnen soms effect hebben op het geven van borstvoeding. In dit artikel lees je daar meer over.

Lees verder

Tijd voor elkaar

Valt je baby alleen in slaap als hij aan de borst ligt? Borstvoeding is meer dan voeding alleen: het geeft troost, geborgenheid en voelt veilig en vertrouwd. Hoe kan je toch voldoende tijd maken voor elkaar als partners?

Lees verder

Borstvoeding in combinatie met een omgangsregeling

Wanneer jij en je partner uit elkaar gaan tijdens de borstvoedingsperiode, kan dit veel vragen opwerpen. In dit artikel wordt een antwoord gegeven op enkele praktische vragen.

Lees verder

Liefdevol leidinggeven

Een uitgangspunt van La Leche League is: Kinderen hebben van jongs af aan liefdevolle leiding nodig, waarbij hun mogelijkheden en gevoelens als leidraad worden genomen. Wat is liefdevol leidinggeven en hoe doe je dat in de praktijk?

Lees verder

Huishouden: mensen gaan vóór dingen

Als je jonge kinderen hebt, is het niet altijd gemakkelijk om je huis toonbaar te houden en tegelijk de nodige aandacht aan je kinderen te besteden. In dit artikel vind je wat praktische tips waar je misschien profijt van kunt hebben.

Lees verder

Schooltijden en speelafspraken

Hoe gaat de combinatie van 'voeden op verzoek' aan een jonge baby met het naar school brengen en speelafspraken van een ouder kind samen?

Lees verder

 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor ouders van borstgevoede kinderen. Niet alle informatie hoeft van toepassing te zijn op jouw situatie of relevant te zijn voor jouw levensstijl. Deze informatie is van algemene aard en niet bedoeld als advies, op welke wijze dan ook. Als je een borstvoedingsgerelateerd probleem hebt of specifieke vragen hebt over borstvoeding geven of zaken omtrent borstvoeding, waar je zelf niet uit komt, kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met een LLL-leidster. Dit kan per telefoon, per e-mail, of via de sociale media.